Savarină

Ingrediente:

  • 350 g făină,
  • 80 g unt proaspăt,
  • 60 g zahăr,
  • 2-3 ouă,
  • 20 g drojdie,
  • 1 praf sare,
  • 2 dl lapte,
  • coajă rasă de lămîie,
  • frişcă

Se lucrează un aluat cu drojdie, moale cât să poată fi pus cu lingura în formă de savarină (coroană) unsă cu unt.

Se umple forma pe jumătate, se lasă la cald să crească până sus (1/2 oră).

Se coace timp de 20-30 min în cuptor destul de cald. Când savarina este rumenă se scoate din formă.

Se umple forma pe jumătate, cu siropul pregătit între timp. Se aşează savarina în forma cu sirop şi se lasă să se îmbibe bine.

Se răstoarnă pe farfurie şi se presară cu zahăr sau se unge subţire cu marmeladă de caise, ori jeleu de zmeură.

La mijlocul coroanei se pune frişcă bătută, îndulcită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *