Mucenici Oltenești
Ingrediente: 600 g făină 8 g drojdie uscată(1 pliculeț) 80 ml ulei 100 g zahăr 2 ouă 250 ml lapte sau apă 1 vârf cuțit sare esență sau coaja rasă…
Ingrediente: 600 g făină 8 g drojdie uscată(1 pliculeț) 80 ml ulei 100 g zahăr 2 ouă 250 ml lapte sau apă 1 vârf cuțit sare esență sau coaja rasă…
Ingrediente: 200 g făină, 200 g zahăr, 200 g unt, 1 gălbenuș, 1 ou Umplutura: 300 g brânză de vaci, 2 ouă, 2 linguri zahăr, vanilie, 1 linguriţă făină Acest…
Ingrediente: 300 g făină, 200 g unt, 2 gălbenuşuri, 3 bucăţele de zahăr pisat, 1 pahar smântână, nutella, marmeladă, nuci pisate Se freacă untul până se face spumă. Se adaugă…
(Cantitate pentru 1o clătite) Ingrediente: 250 g făină, 400 ml lapte, 2 ouă, 50 ml ulei, 20 g zahăr, 5 g zahăr vanilat, 3 g sare, 2-3 mere Se formează…
Ingrediente: (Cantitate pentru 10 porții) Aluatul: 250 ml apă 100 ml ulei(unt) 125 g făină 4 ouă 5 g sare Sosul alb: 250 ml lapte 30 g unt 40 g…
Ingrediente: 250 g făină, 125 g unt, 1 dl apă (6 linguri), 1 lingură smântână groasă, 1 praf de sare Se cerne făina şi se taie untul în bucăţele mici,…
Ingrediente: Aluat de ștrudel (vezi rețeta ), 20 g unt, pesmet Umplutura: 750 g brânză, 50 g margarină sau unt, 100 g zahăr, 1-2 ouă, 1 lingură rasă făină, 50…
„Foitaj„, „foetaj” sau „foietaj„? Dexul ne spune că „foitaj” e forma corectă. Ce este foitajul: un aluat obținut din făină de grâu și unt, în cantități egale, la care se…
Ingrediente: 140 g ciocolată rasă, 140 g zahăr, vanilie, 7 dl frişcă, 6 gălbenuşuri Se amestecă zahărul, ciocolata rasă, vanilia, frişca şi gălbenuşurile. Se pun la foc în baia de…
Ingrediente: Aluat fraged (vezi rețeta) 70 g zahăr, 2 ouă, 350 ml lapte, 30 g stafide, 250 g brânză, 40 g făină, 30 g unt, sare, coajă rasă de la…