Ingrediente:

  • 300 g făină,
  • 200 g unt,
  • 2 gălbenuşuri,
  • 3 bucăţele de zahăr pisat,
  • 1 pahar smântână,
  • nutella, marmeladă, nuci pisate

Se freacă untul până se face spumă. Se adaugă zahărul frecat bine cu gălbenuşurile, smântâna treptat şi la urmă făina, câte puțină.

Se lasă aluatul să se odihnească la rece cel puţin 2 ore. Se întind din cocă pe rând foi de mărimea unei farfurii mai mici.

Se taie în două, fiecare jumătate în sferturi şi sferturile în optimi.

Triunghiurile astfel obţinute vor fi egale şi nu rămân resturi de aluat la împărţirea foilor. Pentru formarea egală şi rapidă a cornulețelor se pot de asemenea tăia pătrate egale de aluat, apoi se împarte fiecare pătrat, pe diago- nală, în două triunghiuri.

Triunghiurile obţinute se umplu cu nutella, marmeladă simplă sau marmeladă amestecată cu puţine nuci pisate etc.

Se răsucesc cornulețe. Se coc la foc bun.

Se presară calde cu zahăr pudră, cernut deasupra lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *