Ingrediente:
- 6 ouă,
- 150 g zahăr,
- 250 g unt,
- 3 batoane ciocolată menaj (185 g) sau 100 g cacao,
- esență de rom,
- 1 lingură rasă pesmet,
- 1/4 kg frișcă bătută
Se freacă untul spumă, apoi împreună cu zahărul, până ce acesta nu se mai simte.
Gălbenuşurile se adaugă treptat unul câte unul şi se freacă după fiecare, până ce s-a amestecat bine cu untul.
Ciocolata de menaj se topeşte în cuptor cu puțină apă, se freacă până ce se răcorește, apoi se amestecă cu restul compoziţiei. La urmă se adaugă albuşurile bine bătute.
Cantitatea de amestec obţinută se împarte în două.
În prima jumătate se pune o lingură rasă de pesmet fin şi se coace la foc slab, timp de 1/2 oră.
În a doua jumătate de compoziţie se amestecă esența de rom – după gust – şi se păstrează drept cremă de pus numai deasupra.
Peste cremă se acoperă tortul cu frişcă bătută şi îndulcită, turnată prin cornet de hârtie sau cu şpriţul.