nuci pralinate

Ingrediente:

  • 100 g nuci,
  • 100 g zahăr,
  • 1 pachet zahăr vanilat

Nucile se toacă mare (pisate devin uleioase). Se topeşte zahărul în tigaie de metal, se amestecă cu lingura de lemn. Se adaugă nucile şi zahărul vanilat, amestecând mereu.

Când s-a colorat în brun deschis, se ia de la foc, ca să nu capete gust amar. Se toarnă imediat pe o placă unsă cu ulei şi se turteşte crocantul în foaie egal de groasă (cam 1/2 cm).

Cu dosul cuțitului se împarte foaia în pătrate, fără a le tăia. Când s-a întărit, se despart pătrăţele, rupându-le. Se aşează pe o farfurie, se serveşte ca şi nugaua(nuga).

Crocantul se foloseşte şi pentru decorarea torturilor. În acest scop, înainte de a se întări, se taie în fâşii sau diferite forme.

Se foloseşte de asemenea, pisat, după ce s-a întărit și răcit.

Cu un cuțit lat se lipeşte de laturile tortului unse cu cremă sau se presară deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *