Bezele simple

Ingrediente:

  • 5 albuşuri,
  • 250 g zahăr,
  • vanilie,
  • 1 praf de sare

Pentru bezele, zahărul proaspăt cernut trebuie să fie foarte uscat. Albuşurile se bat bine cu puțină sare. Zahărul, bine vanilat, se adaugă treptat, câte o lingură.

Când spuma este foarte tare şi se ţine de tel, se aşează moviliţe ovale sau bezele rotunde, puse cu lingura sau cu cornetul, pe o tavă unsă caldă cu ceară albă de albine sau hârtie de copt.

Bezelele se formează mai uşor şi egale dacă se aşează pe hârtie cerată, pe care s-au desenat mai întâi formele dorite.

Bezelele se coc încet, în cuptor slab încălzit şi întredeschis (să fie mai mult uscate decît coapte); coacerea durează, după mărimea lor, 30-90 min.

Bezelele se pot lăsa în cuptor să se usuce, după ce s-a stins focul, sau se pun cu tava pe plită, la căldură slabă, acoperite cu hârtie.

Când nu sînt îndeajuns de bine uscate, devin înăuntru tari şi lipicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *