Ingrediente:
- Aluat fraged (vezi rețeta)
- 70 g zahăr,
- 2 ouă,
- 350 ml lapte,
- 30 g stafide,
- 250 g brânză,
- 40 g făină,
- 30 g unt,
- sare,
- coajă rasă de la 1/2 lămâie,
- zahăr vanilat
Se încălzesc într-o cratiţă untul şi făina, fără a se îngălbeni. Se adaugă, câte puţin, laptele clocotit, amestecând mereu, până ce s-a fiert făina (ca la ciulama).
Se ia de pe foc, se adaugă brânza de vaci trecută prin sită, precum şi celelalte materiale pregătite, amestecându-le bine.
Se întinde aluatul fraged, se aşază în forma unsă. Se toarnă deasupra compoziţia făcută cu brânză.
Se coace în cuptor destul de fierbinte 30 min.
Pe tarta coaptă se cerne zahăr vanilat.