aluaturi, dulciuri

Ingrediente:

  • 300 g făină,
  • 2 ouă,
  • 90 g zahăr,
  • 100 g unt sau margarină,
  • 7-8 linguri lapte sau lapte amestecat cu apă,
  • 1 praf de copt,
  • sare.

Se freacă grăsimea într-un castron până se face ca o smântână. Se adaugă treptat zahărul şi se mai freacă 5 min.

Se pun ouăle câte unul o dată, se adaugă treptat câte o lingură din făina cernută împreună cu praful de copt, sarea, precum și câte o linguriţă de lapte, atât cât cuprinde făina.

Se amestecă bine totul, frecând cu o lingură de lemn, până ce aluatul este neted, omogen, untos şi cade greu de pe lingură, rupându-se.

Din acest aluat se prepară checuri, prăjituri coapte în tavă lată, prăjituri cu fructe, tarte etc.

2 comentarii la „Aluat moale frecat în castron”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *