(conțin 25 g glucide)
Ingrediente:
- 360 g vinete,
- 120 g carne,
- 20 g ceapă,
- 15 ml ulei,
- 100 g roşii,
- sare.
Vinetele se curăță, se taie pe lungimea lor în două şi li se scoate miezul cu o linguriţă. Separat, carnea se curăță de pielițe şi de zgîrciuri şi se pune la fiert în apă rece.
După ce a fiert se trece prin maşina de tocat împreună cu miezul scos din vinete, ceapa curățată, 50 ml ulei şi se amestecă bine.
Această compoziție serveşte la umplerea vinetelor care se aşează într-o tavă.
Pe deasupra se toarnă sucul obținut din roşii, se adaugă restul de ulei şi puțină sare şi se introduc în cuptor unde se lasă aproximativ 20-30 minute.
După ce vinetele s-au înmuiat, se mai adaugă o roșie decojită și tăiată felii.
Se mai lasă 10 minute să fiarbă și se pot servi calde sau reci, după dorință.