Ingrediente:
- 100 g făină,
- 100 g zahăr,
- 100 g unt,
- 2 ouă,
- 50 g stafide
Se freacă bine untul cu zahărul. Se adaugă un ou şi jumătate din făină și se freacă bine. Se adaugă apoi al doilea ou, restul de făină câte puţină şi se freacă.
Stafidele se pun la urmă. Se pot pune şi bucăţele subţiri de coji de portocale zaharate sau coajă de lămâie rasă. Stafidele nu trebuie să se vadă la suprafaţa aluatului, ca să nu se ardă.
Se coc pe dosul unei tăvi unse şi prăfuită cu făină. Cu ajutorul a două lingurițe se aşează moviliţe rotunde la distanţe de 5-6 cm, ca să aibă loc să se întindă.
Pentru a încerca aluatul este bine să se coacă întâi pe o hârtie un singur pesmet. Dacă s-a lăţit pierzându-şi forma, mai trebuie adăugată făină în aluat.