fusilli, paste, legume

Ingrediente:

  • 400 g paste fusilli,
  • 1 morcov,
  • 1 ceșcuță mazăre din conservă,
  • 1 ceșcuță fasole verde din conservă,
  • 2 linguri boabe de porumb,
  • 1 ardei gras roşu,
  • 2 fire de ceapă verde,
  • 3 căţei de usturoi,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 2 linguri măsline negre feliate,
  • 100 g smântână,
  • sare,
  • piper,
  • oregano,
  • 1 lingură concentrat de supă,
  • frunzuliţe busuioc.

Se fierb pastele în apă cu sare, se scot, se pun într-o strecurătoare ca să se scurgă bine şi se amestecă cu o lingură de ulei ca să nu se lipească între ele.

În apa care a rămas de la paste se pun cubuleţele de morcovi, de ardei, mazărea, porumbul şi fasolea verde.

Se fierb împreună câteva minute, apoi se scurg. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se călesc în ulei încins.

Se adaugă legumele, sare şi condimente, iar la final smântâna. Se amestecă legumele cu pastele şi feliile de măsline şi se servesc calde.

Se decorează cu frunzuliţe proaspete de busuioc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *