Ingrediente:
- 200 g unt,
- 280 g făină,
- 2 gălbenuşuri,
- 1 praf de sare,
- 1 lingură vin,
- 1 lingură smântână
Umplutura:
- 140 g zahăr,
- 6 linguri apă,
- 200 g nuci măcinate,
- coajă rasă de lămâie sau de portocală
Se prepară un aluat fraged din unt, făină, gălbenuşuri, sare, vin şi smântână.
Aluatul se întinde de mai multe ori,apoi se lasă să stea la rece timp de o oră. Din aluatul preparat se întind două foi de mărimea tăvii.
În tava unsă se aşează prima foaie şi se înţeapă din loc în loc cu furculiţa. Se aşterne pe foaie umplutura, se acoperă cu a doua foaie.
Se înţeapă şi se coace la căldură mijlocie. Se taie caldă, în bucăţi pătrate sau fâşii dreptunghiulare.