Ingrediente:
- zahăr
- coji de portocale
Coji groase de la portocale bine coapte se taie în felii şi se țin timp de câteva zile în apă rece schimbată zilnic, pentru a înlătura gustul lor amar.
Se opăresc apoi în apă clocotită până ce sunt moi. Se cufundă în apă rece şi se scurg pe sită sau se usucă în şervete curate.
Cojile se opăresc apoi cu un sirop de zahăr legat până ce se poate trage în fire când se ia picătura caldă între două degete şi se îndepărtează apoi unul de altul.
Se lasă să stea acoperite până a doua zi, apoi se fierb timp de 5 min, socotite din momentul când au dat în clocot.
Se scoate cu acul câte o bucată de coajă, se rostogoleşte în zahăr candel pisat fin şi se pun pe sită să se usuce în apropierea unei surse de căldură.
[…] cerne făina şi zahărul. Se freacă zahărul timp de 1/4 oră cu ouăle, se adaugă cojile de portocală zaharate, tăiate în pătrăţele mici, făina și praful de […]