mamaliga, smantana

Ingrediente:

  • 800 g mălai superior,
  • 30 g sare,
  • 2,5 l apă

Într-un vas larg se pune apa, sarea și se dă la foc. Ca nu se formeze cocoloașe se poate adăuga un strop de ulei. Când apa începe să fiarbă se presară putin mălai, cam cât un pumn, pentru a se forma păsatul. Se mai amestecă din când în când ca nu se prindă.

mamaliga

Când acesta începe să clocotească se adaugă tot mălaiul în mijlocul vasului și se amestecă circular până când tot mălaiul a fost încorporat, cu ajutorul unei linguri de lemn înmuiată în apă fiartă sau supă și se mai lasă la foc mic pentru 30 de minute.

Se amestecă continuu adunând conținutul de pe margine către centru, până când se dezlipește de pe pereţii vasului și se obține o compoziție omogenă și bine fiartă.

Apoi se răstoarnă pe taler din lemn sau se păstrează la cald în vasul în care a fiert.

Mămăliguța se serveşte caldă cu smântână, brânză, unt, ouă sau la diferite preparate culinare.

Un comentariu la „Mămăliguță cu smântână”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *