Pentru 1 kg de tăiței
Ingrediente:
- 750 g făină,
- 7 ouă,
- 30 g sare,
- 125 ml apă
Făina se așază pe o planşetă. La mijlocul în care s-a format o gaură se pun ouăle puțin bătute, sarea și apa.
Se amestecă totul și se frământă până se obține un aluat de consistență tare.
Apoi se porționează în bucăți egale de aproximativ 4-6 bucăți la o porție și se lasă la rece timp de 10 minute.
Fiecare bucată se întinde într-o foaie subțire care se lasă să se usuce pentru aproximativ 15 minute, se presară puțină făină peste ea, apoi se rulează și se taie fâșii subțiri sau mai late, în funcție de preparatul la care se folosesc.
Tăițeii obținuți se scutură de făină și se lasă să se usuce pe o coală de hârtie, ca apoi să se pună la păstrat în pungi, la loc uscat.
Tăițeii de casă se folosesc la diferite preparate culinare.