soup, Cream, Spinach, spanac, supa, crema

Ingrediente:

  • 500 g spanac,
  • 100 g ceapă,
  • 25 g făină,
  • 2 gălbenușuri,
  • 150 ml lapte,
  • 50 g unt,
  • 50 g pâine albă,
  • 1 litru supă de oase(apă)
  • 10 g sare.

Spanacul se curăță și se spală în mai multe ape reci. Ceapa se taie mărunt și se opăreşte.

Pâinea albă se taie în cuburi mici, care se stropesc cu 20 g de unt topit și se rumenesc la cuptor, obținându-se crutoane.

Se separă albușurile de gălbenuşuri. Laptele se fierbe și se răcește.

Ceapa se înăbuşă în 30 g de unt și puțină supă. Se adaugă spanacul, supa de oase, sare și se fierbe totul până când spanacul este fiert.

Se pasează totul, obținându-se o cremă.

Gălbenuşurile se amestecă cu lapte, făină și sare, apoi se toarnă în cremă, amestecând continuu. Se mai fierb încă 10 minute.

Se adaugă bucăți mici de unt, pentru a împiedica formarea crustei.

Crema se servește fierbinte, cu crutoane deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *