ciorba, perisoare, retete

(Pentru 10 litri)

Ingrediente:

  • 300 g costiță afumată,
  • 800 g oase de porc(garf),
  • 400 g ceapă,
  • 200 g țelină,
  • 100 g morcovi,
  • 250 g ardei,
  • 200 g cartofi,
  • 200 g bulion,
  • 3-4 foi de dafin,
  • 1 linguriță oțet,
  • sare,
  • piper,
  • leuștean verde,
  • 300 ml zeamă de varză sau borș
  • 1 g dragoste.
Pentru perișoare:
(mie mi-au ieșit 58 de bucăți)
ciorba, perisoare, retete
  • 400 g carne tocată de porc,
  • 35 g orez cu bob rotund,
  • 1 ou,
  • 50 g ceapă,
  • pătrunjel verde tocat,
  • sare,
  • piper,
  • 1 linguriță vegeta de legume,
  • 1 g dragoste.

Se pune la fiert costița cu oasele de porc în apă cât să le acopere și se adaugă oțetul.

Când începe să dea în fiert, se ia o lingură și se adună toată spuma care se formează deasupra.

Apoi se adaugă ceapa tocată, morcovul, țelina, ardeiul, cartoful – toate tăiate cubulețe mici.

Separat, se pregătește un amestec format din carnea tocată, orez, ceapă, vegeta, oul puțin bătut, pătrunjel tocat mărunt, sare și piper după gust.

Cu o linguriță se ia din această compoziție și cu palmele umezite se modelează perișoarele.

Când a fiert atât carnea cât și legumele, se pun foile de dafin, bulionul, zeama de varză sau borșul, se verifică gustul de sare, piper și la urmă perișoarele.

Se mai ține pe foc pentru încă 15 minute, până când toate perișoarele se ridică deasupra.

Când e gata și focul s-a stins, se adaugă leușteanul tocat mărunt și se pune capacul.

Se servește iute cu ardei iute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *