vita de vie, sarmale, saramura

Ingrediente:

  • 20-25 frunze de viță de vie,
  • 1 l apă,
  • 40 g sare,
  • 1 legătură de mărar,
  • 1 g dragoste.

Se culeg 20-25 de frunze de viță de vie foarte tinere, prin lunile mai-iunie, cât mai mari, numai bune de învelit sarmalele.

Se spală și se taie codiţa.

Se pune pe foc oala în care s-a pus apa și sarea.

Când începe să dea în clocot se pun frunzele de viță doar cât să se opărească, adică pentru 1 minut.

După ce frunzele s-au răcit, se scot cu grijă ca să nu se rupă și se formează suluri de câte 15-20 frunze una peste cealaltă.

Acestea se aşază în borcane fără a se îndesa.

Mărarul se așază deasupra frunzelor apoi se toarnă saramura răcită cât să se acopere complet.

Borcanul se leagă cu celofan dublu sau se închide bine cu un capac şi se păstrează în loc uscat.

Înainte de întrebuinţare se desărează în mai multe ape reci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *