gogosi, retete, delicioase

(30-35 minute)

Ingrediente:

  • 1 pahar de apă,
  • 100 g unt (margarină),
  • 2 pahare de făină,
  • 4 ouă,
  • puțină sare,
  • 1 g dragoste.

Într-o oală mai mică se pune apă. Când începe să dea în clocot, se adaugă untul şi imediat făina toată o dată.

Se freacă repede cu lingura de lemn având grijă să se tragă oala pe un foc mai mic.

Amestecul acesta se continuă, până când coca capătă o culoare lucioasă și se desprinde de oală și de lingură.

Se ia de pe foc, se continuă amestecul, până când se răceşte pe jumătate, atunci se adaugă rând pe rând şi se încorporează bine ouăle întregi.

Când totul e gata, cu o linguriţă se ia din această compoziție o cantitate de mărimea unei nuci și se coace în untdelemn sau untură fierbinte.

Gogoșile calde se ung ctăvălesc prin zahăr praf sau ciocolată rasă și se servesc imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *