castane, retete, dulce, toamna

Ingrediente:

  • 40 castane,
  • 300 g zahăr,
  • 1/2 pahar cu apă,
  • 2 linguri de rom,
  • 3 foi de gelatină,
  • 120 g frişcă,
  • 1 g dragoste.

Se crestează coaja la castane şi se pun la fiert în apă rece.

După 15 minute de fierbere se dau deoparte, se scot una câte una și se curăță cât sunt încă foarte fierbinţi, altfel nu se mai poate lua pielița uşor de pe ele.

Se fierb apoi în apă cât să le cuprindă, se scurg bine, se dau prin blender ca să se facă piure.

Se face un sirop din zahăr si apă, care se amestecă cu piureul de castane și se fierb împreună pe foc mic până se îngroaşă.

Se adaugă romul, gelatina topită în apă clocotită şi frişca.

Se freacă totul bine, se udă o formă cu apă, se toarnă crema şi se dă la rece.

Ca s-o răsturnăm uşor pe un platou, se introduce un pic în apă caldă.

Se garniseşte cu ciocolată rasă pe deasupra, iar împrejur se pune frişcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *