Tort Doboş
Ingrediente: 130 g zahăr, 5 ouă, 80 g făină, unt pentru uns forma Crema: 150 g zahăr, vanilie, /3 pahar esență de cafea, 4 ouă întregi, 1 linguriţă făină, 2…
Ingrediente: 130 g zahăr, 5 ouă, 80 g făină, unt pentru uns forma Crema: 150 g zahăr, vanilie, /3 pahar esență de cafea, 4 ouă întregi, 1 linguriţă făină, 2…
(conține 4 g glucide) Ingrediente: 150 g ciuperci, 25 g smântână, 1/2 gălbenuș, frunze de pătrunjel, sare, 300 ml bulion de carne. Se pun la fiert 300 ml bulion de…
(conține 0 g glucide) Ingrediente: 20 g caşcaval, 10 g unt (sau margarină), un sfert de ou, verdeață, sare, 300 ml bulion de carne. Untul (sau margarina) se freacă bine…
Ingrediente: 400 g fidea lungă(tăieței, paste cât mai subțiri), 200 g unt, 200 g nucă, 300 ml lapte, 2 plicuri praf de frișcă, 1 linguriță scorțișoară Sirop: 300 g zahăr,…
Ingrediente: 250 g făină, 250 g unt, 80 g zahăr pudră, 160 g nuci, vanilie, glazură Umplutura: 2 pahare zahăr, 1/2 kg mere mere, zeama de la 1 lămâie, coaja…
Ingrediente: 140 g ciocolată rasă, 140 g zahăr, vanilie, 7 dl frişcă, 6 gălbenuşuri Se amestecă zahărul, ciocolata rasă, vanilia, frişca şi gălbenuşurile. Se pun la foc în baia de…
Ingrediente: Aluat fraged (vezi rețeta) 70 g zahăr, 2 ouă, 350 ml lapte, 30 g stafide, 250 g brânză, 40 g făină, 30 g unt, sare, coajă rasă de la…
Ingrediente: Aluat foarte fraged (vezi reteta „Aluat fraged pentru tarte„), 600 g căpşuni sau fragi, marmeladă de căpşuni, 1/4 kg frişcă bătută, 50-60 g zahăr. Se întinde o foaie subțire…
Ingrediente: 250 g făină, 160 g unt proaspăt, 60 g zahăr, foarte puțină sare, 1-2 gălbenuşuri, coajă rasă de la 1 lămâie, puțină scorţişoară, vanilie, 3 linguri apă Se cerne…
(conține 0 g glucide) Ingrediente: 100-150 g carne, sare, apă Carnea se spală, se taie în bucăți mai mari şi se pune la fiert în aproximativ 500 ml apă rece,…