Compot de dovleac
Ingrediente: Pentru 1 kg dovleac curățat: 150 g oțet de 6º, 2 g sare de lamâie, sirop Pentru prepararea compotului de dovleac, se întrebuintează dovleacul dulce cu coaja albă-verzuie, care…
Ingrediente: Pentru 1 kg dovleac curățat: 150 g oțet de 6º, 2 g sare de lamâie, sirop Pentru prepararea compotului de dovleac, se întrebuintează dovleacul dulce cu coaja albă-verzuie, care…
Ingrediente: 2 gălbenuşuri, 4 linguri miere, 1 lingură zahăr, 1/2 linguriţă bicarbonat, 1/2 pahar ulei, 3 albuşuri, 1 pahar zahăr, 30 nuci, câteva prune uscate (neafumate), făină cât cuprinde Se…
Ingrediente: I: 1/4 lapte, 100 g unt, 250 g făină, 1 praf de sare, 30 g zahăr, 5-10 ouă, 1 vârf de cuțit praf de amoniac II: 4 linguri apă,…
Ingrediente: 6 ouă, 150 g zahăr, 250 g unt, 3 batoane ciocolată menaj (185 g) sau 100 g cacao, esență de rom, 1 lingură rasă pesmet, 1/4 kg frișcă bătută…
Ingrediente: 300 g făină, 100 g unt sau margarină, 75 g zahăr, 1 praf de sare, 1 ou, 12 linguri lapte, zahăr vanilat sau coajă rasă de la 1/2 lămâie…
Ingrediente: 200 g făină, 1 praf de sare, 1 virf de cuțit praf de amoniac, 100 g unt sau margarină, 1 ou mic, chimen Se prepară din aluat fraged sărat.…
Ingrediente: 350 g făină, 80 g unt proaspăt, 60 g zahăr, 2-3 ouă, 20 g drojdie, 1 praf sare, 2 dl lapte, coajă rasă de lămîie, frişcă Se lucrează un…
Ingrediente: 150 g unt, 150 g zahăr, 125 g ciocolată, 2 ouă întregi Se freacă untul spumă. Ciocolata se înmoaie puţin în cuptor şi se freacă apoi cu zahărul înmuiat…
Ingrediente: 500 g făină, 120 g unt, 2 ouă, 150 g zahăr, 1/2 pachetel praf de copt, 1 lingură smîntînă groasă Aluatul se prepară cu o seară înainte. Se cerne…
Ingrediente: 4 ouă, 100 g zahăr, 100 g unt, 100 g nuci, 3/4 kg vişine Glazura: 1 albuş, 100 g zahăr Se scot sâmburii de la vișine, se scurg bine…