Ingrediente:
- 300 g făină,
- 2 ouă,
- 90 g zahăr,
- 100 g unt sau margarină,
- 7-8 linguri lapte sau lapte amestecat cu apă,
- 1 praf de copt,
- sare.
Se freacă grăsimea într-un castron până se face ca o smântână. Se adaugă treptat zahărul şi se mai freacă 5 min.
Se pun ouăle câte unul o dată, se adaugă treptat câte o lingură din făina cernută împreună cu praful de copt, sarea, precum și câte o linguriţă de lapte, atât cât cuprinde făina.
Se amestecă bine totul, frecând cu o lingură de lemn, până ce aluatul este neted, omogen, untos şi cade greu de pe lingură, rupându-se.
Din acest aluat se prepară checuri, prăjituri coapte în tavă lată, prăjituri cu fructe, tarte etc.
[…] Din 300 g făină se prepară un aluat cu praf de copt (vezi rețeta aici). […]
[…] Aluatul cu praf de copt din 400 g făină (vezi reţeta aici) […]