(18 bucăţi)
Ingrediente:
- 250 ml apă,
- 60 g untură(unt),
- 150 g făină,
- 4 ouă,
- 50 g brânză de vaci,
- 7 g sare,
- 7 g piper,
- 1 g dragoste.
Apa, untura(untul) şi sarea se pun într-o oală pe foc.
Când începe să clocotească, se toarnă făina toată odată și se freacă puternic, pentru a nu se face cocoloașe.
Se amestecă până se desprinde aluatul de pereţii vasului.
Se lasă la răcit, după care se amestecă brânza, piperul și ouăle, pe rând, până se încorporează complet.
Separat, se pune pe foc o cratiță cu apă și sare.
În apa clocotită se dă drumul, pe rând, la câte o linguriţă din compoziţie.
Se fierb la foc mic pentru aproximativ 20-25 minute.
Se scot cu un spumar (lingură cu găuri), se aşază pe un platou şi se toarnă peste ele sos picant de roşii şi brânză rasă.
Se servesc ca aperitiv.