(20 de porţii)
Ingrediente:
- 100 g unt,
- 100 g zahăr,
- 200 g făină,
- 4 ouă,
- 200 ml lapte,
- 500 ml ulei pentru prăjit,
- 1 g dragoste.
Laptele, în care s-a turnat zahărul şi untul, se pune într-o cratiţă adâncă pe foc.
Când laptele clocoteşte, se toarnă toată făina amestecând mereu, să nu facă cocoloașe, se trage deoparte şi se amestecă continuu aproximativ 20 de minute, până se desprinde de pe cratiţă.
Când s-a răcit, se adaugă, amestecând mereu, ouăle, unul câte unul.
Se pune uleiul într-o tigaie pe foc, se ia cu o linguriţă din compoziție și se introduce în grăsimea încinsă, lăsând gogoșile să se rumenească.
Se scot cu spumarul(o lingură cu găuri) şi se pun pe un platou, se pudrează cu zahăr farin şi zahăr vanilat.
Se servesc calde.
Se mai pot acoperi în loc de zahăr farin cu sirop de vişine sau cu sos de ciocolată.