Ingrediente:
- 4 ouă,
- 4 linguri zahăr,
- 6 linguri făină,
- coajă rasă de lămâie,
- 1 pahar lapte,
- 250 g nuci,
- sirop,
- 20 ml ulei
Zahărul, coaja rasă de lămâie și gălbenuşurile se freacă bine până se albesc.
Se adaugă făina și se freacă mereu. Se desface amestecul cu laptele, apoi se adaugă albuşurile bine bătute.
Din această cantitate se fac opt foi cu diametrul aproximativ de 15 cm, care se prăjesc ca și clătitele, în tigaia ușor unsă cu puțin ulei.
Se prăjesc numai pe o singură parte. Pe măsură ce foile sunt gata, se aşază într-o tavă.
Prima foaie se aşază cu partea neprăjită în sus şi se presară un amestec de nuci pisate și zahăr. Se aşază deasupra a doua foaie și se procedează pe rând tot la fel ca celelalte foi până ce se termină şi se formează ca o budincă.
Aceasta se coace 10 minute la cuptor.
Se serveşte caldă, presărată cu zahăr.
Separat se serveşte un sirop de zmeură, de vişine etc., sau un sos făcut dintr-o lingură de marmeladă, încălzită și subțiată cu puțină apă.