Spinach, Pudding, spanac, budinca

Ingrediente:

  • 1,3 kg spanac,
  • 100 g unt,
  • 50 ml ulei,
  • 80 g făină,
  • 500 ml lapte,
  • 80 g pesmet,
  • 2 ouă,
  • 100 g cașcaval,
  • sare,
  • piper

Spanacul se curăță, se spală în mai multe ape, se fierbe, se scurge, se toacă mărunt şi se înăbuşă în ulei. Se separă gălbenuşurile de albușuri, apoi se bat spumă. Se rade cașcavalul.

Se prepară pe foc un sos alb din 80 g de unt, 80 g făină și 100 ml lapte, amestecând continuu.

Se adaugă restul de lapte, spanacul înăbuşit şi se mai fierbe totul încă 10 minute, după care se introduc gălbenuşurile, sarea și piperul.

Se ia vasul de pe foc şi se amestecă uşor cu albuşurile spumă și cu caşcavalul ras.

Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu pesmet și se bagă la cuptor, pentru 20-30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *