Ingrediente:
- 16 canelloni,
- 1 cană cu piure de spanac,
- 3 linguri nucă măcinată,
- 150 g telemea de oaie,
- 1 ou,
- 1 lingură pesmet,
- 50 g unt,
- 2 linguri făină,
- 300 ml lapte,
- 3 linguri cascaval ras,
- 3-4 roşii proaspete,
- sare,
- piper,
- oregano.
Se fierb canellonii în apă cu sare şi se lasă într-o strecurătoare ca să se scurgă bine.
Se amestecă piureul de spanac cu nuca măcinată, telemeaua rasă, oul şi pesmetul, se potriveşte gustul de sare şi condimente, iar cu umplutura astfel obţinută se umplu cannellonii.
Se căleşte făina în 30 g unt, se stinge cu lapte fierbinte, iar când începe să se lege, se încorporează caşcavalul ras şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Se unge un vas de Jena cu unt, se pun 2-3 linguri de sos, cannellonii, se toarnă deasupra sosul rămas, se aşează feliile de roşii, se presară caşcavalul ras, iar din loc în loc se pun bucăţele mici de unt.
Se pune vasul la cuptor pentru 35-40 de minute.