kanafeh,cataif,dulciuri

Ingrediente:

  • 400 g fidea lungă(tăieței, paste cât mai subțiri),
  • 200 g unt,
  • 200 g nucă,
  • 300 ml lapte,
  • 2 plicuri praf de frișcă,
  • 1 linguriță scorțișoară
Sirop:
  • 300 g zahăr,
  • 600 ml apă,
  • 1 lămâie întreagă

Se topește untul bain-marie(vasul cu unt se așează în alt vas cu apă la foc normal).

Se întinde fideaua aranjată uniform într-o tavă, apoi se toarnă untul topit cât să acopere toată suprafața de fidea.

Se bagă tava în cuptorul încins pentru 10-20 minute sau atât cât fideaua se rumenește, amestecând-o cu o furculiță.

Se pregătește siropul:

Într-un vas se pun la fiert apa și zahărul amestecând până se topește zahărul. Se adaugă zeama și coaja rasă de la 1 lămâie. Se ține pe foc aproximativ 20-30 minute, până când siropul devine mai consistent.

Se scoate tava cu fideaua rumenită peste care se toarnă siropul fierbinte. Se lasă câteva ore sau chiar peste noapte la rece, timp cât fideaua va trage tot siropul.

Apoi se taie blatul de fidea în două părți egale.

Pe una din părți se întinde uniform amestecul de nucă măcinată și scorțișoara apoi se așează deasupra cealaltă bucată de fidea peste care se întinde frișca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *