chec, loaf, raisins

Ingrediente:

  • 1 + 1/2 ceașcă făină,
  • 2 ouă,
  • 100 g unt,
  • 1 ceașcă zahăr,
  • 1/2 ceașcă lapte,
  • 1/2 ceașcă fructe,
  • coaja de la 1/2 lămâie,
  • 1/2 linguriţă praf de copt

Se freacă untul spumă, apoi se adaugă zahărul aromat cu coaja de lămâie rasă şi se freacă bine mai departe.

Se toarnă laptele câte puţin cu lingura, apoi făina amestecată şi cernută împreună cu praful de copt.

La urmă se adaugă fructele: bucăţile mici de prune uscate (neafumate), pere zaharate, cireșe mici uscate şi seminţe de dovleac, curăţate și tăiate subțire.

Fructele se dau prin făină, pentru ca să nu cadă la fund.

Checul se coace la căldură potrivită, cam 1 oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *