Ingrediente:
- 250 g făină,
- 6 ouă,
- 260 g zahăr,
- 1 lămâie,
- 150 g stafide,
- 200 g nuci,
- 150 g rahat,
- 100 g smochine
Ouăle întregi se bat cu telul împreună cu zahărul, timp de 30-40 min până ce volumul lor creşte de 2-3 ori și telut băgat în compoziție lasă o dâră ca în albuş bine bătut.
Se adaugă zeama și coaja de la o lămâie de mărime mijlocie. Se păstrează puțină făină pentru a o amesteca cu fructele tăiate mărunt şi rahatul împărţit în bucăţele mici.
Restul de făină proaspăt cernută se adaugă în compoziție treptat, câte puţină. După ce s-au amestecat şi fructele, se toarnă compoziția în forma pregătită.
Rahatul, fiind mai greu, se înfige la suprafața checului, ca să nu cadă la fund. Trebuie însă acoperit cu aluatul, ca să nu se ardă.
Cuptorul, la început fierbinte, se lasă apoi potrivit de cald.
Checul se încearcă dacă este copt, cu un cuţit, în locurile unde nu s-a pus rahat.