Ingrediente:
- 500 g făină,
- 1 praf de copt,
- 125 g unt sau margarină,
- 150 g zahăr,
- 1 praf de sare,
- 1/4 l lapte sau jumătate lapte- jumătate apă,
- 3 ouă,
- coaja rasă de la 1/2 lămâie sau vanilie,
- 150 g stafide
Se freacă untul spumă. Se adaugă treptat zahărul şi se mai freacă 5 minute. Ouăle se amestecă pe rând cu untul şi se mai freacă 10 min. Se adaugă apoi sarea și coaja de lămâie.
Făina cernută cu praful de copt se adaugă câte puţină, cu o lingură. De asemenea, laptele se adaugă numai cât este nevoie. Se freacă bine totul.
Când aluatul este omogen, untos şi cade greu din lingură, se introduc întâi stafidele şi apoi, uşor, albuşurile bine bătute.
Se toarnă compoziţia în forma pregătită din vreme.
Se coace checul la căldură mijlocie, până devine galben-auriu, aproximativ o oră.