ciorba de macris, sorrel

Ingrediente:

  • 300 g frunze de măcriș,
  • 100 g piept de pui,
  • 1 morcov,
  • 2 cepe,
  • 50 ml ulei sau unt,
  • 100 g smântână,
  • 50 g făină,
  • sare,
  • piper,
  • leuștean,
  • 1 lingură oțet sau zeamă de lămâie,
  • 2 ouă

Frunzele de măcriş se spală bine și se taie fâșii, ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă pe răzătoare, pieptul de pui se taie în bucăți mici.

Ceapa și carnea se călesc puțin în ulei(unt), se adaugă morcovul răzuit și se mai lasă puțin, apoi se pune și măcrișul tăiat, amestecând până ce acesta se înmoaie și își schimbă culoarea.

Se toarnă apă sau supă de oase și se mai ține pe foc până când carnea și frunzele de măcriș sunt fierte.

Separat, cele 2 linguri de făină se amestecă cu puțină apă rece și se bate bine cu telul până când dispar cocoloașele.

Se ia cu un polonic puțină zeamă din ciorba fierbinte și se toarnă puțin câte puțin și amestecând continuu peste amestecul din făină până când conținutul devine foarte lichid.

Acest conținut se toarnă în ciorba fierbinte amestecând din nou. Se mai lasă pe foc încă 10-15 minute.

La final se adaugă și smântâna, se potrivește ciorba de sare, piper și oțet sau zeamă de lămâie.

Se servește fierbinte sau rece cu leuștean tăiat deasupra, alături de ouă posate.

Ouă posate:

Se pune apă la fiert cu puțină sare și o linguriță de oțet.

Se sparge oul într-o ceașcă apoi se toarnă ușor în apa fierbinte.

Se lasă să fiarbă aproximativ 3 minute și se scoate cu o paletă cu găuri ca să nu se rupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *