Citronat

Ingrediente:

  • coji de lămâie
Sirop de zahăr:
  • 350 g zahăr
  • 1 litru apă

Cojile de lămâie, tăiate sferturi, se curăţă de resturile de miez de pe ele.

Se ţin apoi peste noapte în apă proaspătă şi a doua zi se opăresc în apă clocotindă, până pot fi strivite între degete.

Cojile se aşează în straturi într-un vas şi se toarnă deasupra un sirop de zahăr (350 g zahăr la 1 litru de apă) limpezit şi răcit; se acoperă cu o pânză peste care se pun scândurele subţiri; se ţine la rece, la întuneric.

În zilele următoare, cojile de lămâie se tratează încă de cinci ori cu siropul de zahăr; în fiecare zi acesta se scurge şi se îngroaşă prin fierbere, până se trage în fire, apoi se toarnă peste coji, mai cald ca în ziua precedentă.

În sfârşit, când zahărul este bine legat, se introduc cojile în sirop şi se fierbe totul împreună.

După ce s-au răcit, cojile se pun în borcane şi se acoperă cu siropul cald, îngroşat din nou.

Borcanele se închid şi se păstrează ferite de umezeală şi lumină.

Un comentariu la „Citronat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *