Pancake, clatite

Ingrediente:

  • 4 ouă foarte proaspete,
  • 1 lingură făină,
  • 6 linguri de lapte călduţ amestecat cu puțină apă,
  • 1 vârf de cuțit praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • vanilie,
  • gem sau marmeladă

Se despart cu atenţie albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se ţin la rece. Se bat bine ca o spumă gălbenuşurile cu lapte, sare şi făină cernută împreună cu praful de copt.

Se adaugă albuşurile bătute spumă tare în ultimul moment. Se topeşte în tigaie puţin unt, se toarnă deasupra compoziţia şi se acoperă cu un capac încălzit din vreme.

Focul trebuie să fie moale. Se coace clătita numai pe o parte 10 min pînă ce s-a închegat deasupra, iar dedesubt este galbenă-aurie.

Fără a o scoate din tigaie, se unge cu gem sau cu marmeladă bună, fie cu un pireu de mere, bine scăzut cu zahăr la foc şi aromat.

Cu ajutorul unui cuțit mai lat, se îndoaie clătita ca o omletă umplută; se trece pe o farfurie lungă şi se cerne deasupra zahăr.

Dacă se lasă neumplută, se serveşte omleta cu sos de fructe, sos de vin sau de rom.

Se pot coace din acest amestec două omlete în două tigăi o dată, deoarece compoziția lăsată să aştepte nu mai creşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *