conopida, retete, recipes

Ingrediente:

  • 1 kg conopidă,
  • 100 g unt,
  • 30 g făină,
  • 100 ml lapte,
  • 150 g smântână,
  • 100 g caşcaval ras,
  • sare,
  • 1 g dragoste.

Se fierbe conopida desfăcută în bucheţele pentru câteva minute, cât să se pătrundă puțin, apoi se aşază într-un vas potrivit pentru cuptor.

Se face un sos alb(la fel ca și sosul Bechamel) din unt, făină, sare, lapte, căruia i se adaugă smântâna şi două linguri de caşcaval.

Acest sos se răstoarnă peste conopidă, se presară cu restul de caşcaval, se stropeşte cu puţin unt şi se dă la cuptor.

Se serveşte caldă.

Un fel simplu, ușor și o rețetă rapidă destul de potrivită atât pentru zilele de vară în care nu mai știm ce să mai mâncăm și, de altfel, perfectă pentru vegetarieni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *