ring, cookies, covrigei

Ingrediente:

  • 250 g făină,
  • 50 g unt,
  • 1 lingură smântână groasă,
  • 35 g zahăr,
  • 2 ouă,
  • 1/2 lingură scorţişoară măcinată,
  • 1/2 lingură esență de portocale

Se lucrează din toate materialele un aluat mai vârtos. Se întinde de grosimea unui chibrit.

Cu o ceaşcă înmuiată în făină se taie în rotunduri. Se scoate mijlocul lor cu un pahar, aşa încât inelele de aluat astfel formate să aibă lăţimea unui deget.

Se pun într-o oală cu apă clocotindă. Când apa începe din nou să fiarbă, se toarnă puțină apă rece, se ia vasul de la foc, se lasă covrigeii în apă până ce se ridică şi plutesc la suprafață.

Se scot cu lingura de spumă şi se pun să se usuce pe un şervet curat.

Imediat după ce s-au zvântat, se aşază pe o tavă presărată cu făină, se ung cu ou, se dau la cuptor la căldură moderată şi se coc galben-auriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *