Cremă de ciocolată la pahar

Ingrediente:

  • 140 g ciocolată rasă,
  • 140 g zahăr,
  • 3 dl apă,
  • 4 gălbenuşuri,
  • 400 g frişcă

Ciocolata, zahărul şi apa se pun la foc într-un vas pe baia de apă și se bat cu telul până se îngroaşă.

Se aşează apoi într-un vas cu apă rece şi se bat mai departe. Când amestecul s-a răcorit, se adaugă treptat gălbenuşurile desfăcute cu puțină apă rece.

După ce compoziția s-a răcit bine se amestecă cu jumătate din cantitatea de frişcă pregătită, bine bătută, se toarnă în pahare cu picior care se aşază într-un vas, înconjurate cu gheaţă măruntă sau se pun în frigider.

Înainte de a servi crema, se bate restul de frişcă, se îndulceşte şi se pune cu cornetul deasupra în pahare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *