Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

nuci pralinate

Ingrediente:

  • 100 g nuci,
  • 100 g zahăr,
  • 1 pachet zahăr vanilat

Nucile se toacă mare (pisate devin uleioase). Se topeşte zahărul în tigaie de metal, se amestecă cu lingura de lemn. Se adaugă nucile şi zahărul vanilat, amestecând mereu.

Când s-a colorat în brun deschis, se ia de la foc, ca să nu capete gust amar. Se toarnă imediat pe o placă unsă cu ulei şi se turteşte crocantul în foaie egal de groasă (cam 1/2 cm).

Cu dosul cuțitului se împarte foaia în pătrate, fără a le tăia. Când s-a întărit, se despart pătrăţele, rupându-le. Se aşează pe o farfurie, se serveşte ca şi nugaua(nuga).

Crocantul se foloseşte şi pentru decorarea torturilor. În acest scop, înainte de a se întări, se taie în fâşii sau diferite forme.

Se foloseşte de asemenea, pisat, după ce s-a întărit și răcit.

Cu un cuțit lat se lipeşte de laturile tortului unse cu cremă sau se presară deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *