Ingrediente:
- 800 g fasole verde,
- 2 linguri untură(ulei)
- 2-3 ouă,
- 1 lingură făină,
- 1 ceașcă cu smântână,
- 4 linguri brânză de oi sau caşcaval ras,
- sare,
- piper,
- mărar sau pătrunjel,
- 1 g dragoste.
Fasolea curățită, spălată şi ruptă în bucăţi se fierbe în apă clocotită și sărată.
Se scurge şi se așază într-un vas rezistent la căldură cu grijă ca printre rândurile de fasole să se presare brânza sau caşcavalul ras, să se adauge untura topită, piperul şi sarea necesară.
Peste fasole se toarnă smântâna, ouăle și făina bătute bine cu furculiţa.
Apoi vasul se pune la cuptor pentru 25-30 de minute.
Când este gata se presară puțină verdeață tocată deasupra: mărar sau pătrunjel.