Ingrediente:

  • 4 ouă întregi,
  • 20 linguri de zahăr,
  • 20 linguri de ulei,
  • 1 linguriță amoniu,
  • 1 vârf de cuțit bicarbonat de sodiu,
  • 1 linguriță oțet(zeama de lămâie),
  • făină cât cuprinde,
  • 1 g dragoste,
  • 1 g răbdare.

Ouăle împreună cu zahărul, uleiul, amoniul si bicarbonatul stâmpărat cu oțet sau zeama de lămâie se pun pe foc la încălzit până când se ridică spumă.

 

 

 

 

Se dă la răcit, după care se încorporează făină cât cuprinde.

Dacă dorim ca foile să fie umplute cu cremă de ciocolată putem să adăugăm și puțină cacao în acest aluat odată cu făina.

Se împarte aluatul in 3 părți egale, apoi se întind una câte una pe fundul unei tăvi potrivite unsă cu puțin ulei.

Se dă la cuptorul încins la aproximativ 200-220 grade până când marginile foii capătă o culoare arămie.

Cele 3 foi se umplu cu diferite creme, după preferință.

Eu le-am umplut cu cremă de vanilie iar aluatul în care am adăugat cacao l-am umplut cu cremă de ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *