gnochi, retete, simple, rapide, turcesc

Ingrediente:

  • 1/2 l lapte,
  • 4 linguri griş,
  • puţină sare,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri caşcaval ras,
  • 50 g unt (margarină),
  • 1 g dragoste.

În laptele clocotit se fierbe grişul amestecând mereu şi adăugându-l în formă de ploaie.

Fiert și îngroşat bine se ia de pe foc, se pune într-o farfurie și se răcește.

Cu palmele udate cu apă rece se formează găluște de mărime potrivită.

Găluştele se aşază într-un vas rezistent la căldură și uns bine cu unt (margarină).

Peste găluște se toarnă ouăle bătute bine cu furculiţa şi amestecate cu caşcavalul ras.

Se dă la cuptor pentru o jumătate de oră.

Se serveşte fierbinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *