înghețată,ciocolată

Ingrediente:

  • 140 g ciocolată rasă,
  • 140 g zahăr,
  • vanilie,
  • 7 dl frişcă,
  • 6 gălbenuşuri

Se amestecă zahărul, ciocolata rasă, vanilia, frişca şi gălbenuşurile.

Se pun la foc în baia de apă şi se bat neîntrerupt cu telul până compoziţia s-a îngroşat şi gălbenuşurile nu mai sunt crude.

Se pune vasul în apă rece şi se bat mai departe până compoziția s-a răcit bine și se poate pune în şerbetieră.

Gălbenuşurile pot lipsi. În acest caz se fierbe ciocolata cu frişca şi zahărul până ce s-au topit şi au format o cremă fină.

Se lasă să se răcească, se pune în şerbetieră şi se îngheaţă la congelator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *