inghetata, ice cream, vanilie

Ingrediente:

  • 6 ouă,
  • 250 g zahăr,
  • vanilie,
  • 1 l lapte,
  • 1 g dragoste.

Se freacă ouăle cu zahărul.

Se pune să fiarbă laptele și, când clocotește, se adaugă vanilia.

Se dă la o parte, se acoperă și se lasă un sfert de oră.

Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând întruna.

Se pune cratița cu compoziția pe foc potrivit şi se amestecă până se îngroaşă astfel încât, scoţând lingura, să rămână pe ea un strat subțire de cremă.

Se dă la o parte, amestecând din când în când până se răcorește, se toarnă în formă și se îngheață.

Dacă dorim, când este aproape gata, se adaugă 2-3 linguri de frișcă bătută şi se îngheață complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *