peste, pastrav, bunavestire

Ingrediente:

  • 1 păstrăv de aprox 350 g,
  • 2 linguri făină de grâu,
  • 4 linguri mălai,
  • ulei,
  • piper,
  • sare

Se curăță păstrăvul de solzi, se spală sub un jet de apă rece, apoi se tamponează cu un prosop de bumbac sau de hârtie absorbantă.

Se presară cu sare și piper atât pe exterior cât și în interior, se acoperă cu o folie alimentară și se mai lasă pentru 10-15 minute cât să se impregneze condimentele.

Într-o farfurie se amestecă făina de grâu cu mălaiul și puțină sare.

Prin acest amestec se tăvălește bine peștele cât să fie acoperit în întregime.

Se pune uleiul într-o tigaie pe foc ca să se încingă foarte bine. Cantitatea de ulei trebuie să ajungă măcar până la jumătate din grosimea peștelui.

Se scutură peștele de făina în exces și se pune în tigaia bine încinsă pentru 5-6 minute, apoi se întoarce pe cealaltă parte cu grijă, ca să nu se sfarme.

Se mai ține pe foc încă atâtea minute, până când se formează o crustă aurie, crocantă.

Se scoate pe un servetel de hârtie cât să se absoarbă uleiul.

Se servește cald, cu un mujdei de usturoi, felii de lămâie și mămăliguță, alături de cartofi sau ciuperci la cuptor, salată de legume sau orez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *