Ingrediente:
- 500 g făină,
- 120 g unt,
- 2 ouă,
- 150 g zahăr,
- 1/2 pachetel praf de copt,
- 1 lingură smîntînă groasă
Aluatul se prepară cu o seară înainte. Se cerne pe planşetă făina împreună cu praful de copt.
La mijloc se pun ouăle bătute puţin cu furculiţa, zahărul şi smîntîna, apoi untul frecat.
Se amestecă bine cu cuțitul, apoi repede cu mîna rece şi se face din toate un aluat neted, bine lucrat, să nu se mai vadă grăsimea şi să nu se simtă zahărul.
Se ţine peste noapte la gheaţă.
Se întinde de grosimea unui chibrit apoi se taie cu rotiţa zimțată sau cu cuțitul, în pătrate.
Se înţeapă și se coc pesmeţii încet la foc potrivit, să rămînă de culoare deschisă.
Se păstrează un timp fragezi. Se poate prepara numai jumătate din cantitate.