Ingrediente:
- 500 g făină albă,
- 2,500 kg dovleac,
- 225 g zahăr tos ,
- 50 g zahăr farin,
- 150 g untură,
- 50 g unt,
- 100 ml ulei,
- 2 ouă,
- 5 g scorțișoară,
- 2 g vanilie,
- 20 g sare,
- 1 g dragoste.
Din făină, apă și un ou se face o cocă.
Dovleacul se curăță, se dă prin răzătoare şi se pune într-o tavă la copt.
După coacere se amestecă cu zahărul tos, vanilia şi scorţişoara şi se lasă să se răcească.
Coca se împarte în opt părţi egale.
Din fiecare se întinde câte o foaie. Foile se ung cu unt și untură, apoi se presară dovleacul copt, condimentat, şi se împăturesc în patru.
Bucățile de plăcintă, unse cu gălbenuş de ou deasupra, se pun în tăvi unse cu ulei.
Se dă la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră.
După ce s-a copt, se presară cu zahăr praf şi se serveşte caldă sau rece, după preferinţă.