Ingrediente:
- 200 g făină,
- 200 g zahăr,
- 200 g unt,
- 1 gălbenuș,
- 1 ou
Umplutura:
- 300 g brânză de vaci,
- 2 ouă,
- 2 linguri zahăr,
- vanilie,
- 1 linguriţă făină
Acest aluat, foarte fraged şi bun, trebuie lucrat bine.
Se freacă untul spumă. Oul întreg şi gălbenuşul se freacă cu zahărul până se fac ca o smântână. Se adaugă untul şi treptat făina, amestecând mereu să se cuprindă bine toate materialele.
Se lasă aluatul să stea o oră la rece.
Pe urmă se împarte în două părţi egale. Una din părţi se aşează în tava unsă şi căptușită cu hârtie, deoarece aluatul fiind foarte fraged, se va scoate astfel mai uşor din tavă, fără a se fărâma.
Se coace pe jumătate. Se umple cu brânză de vaci preparată ca pentru orice plăcintă.
Umplutura se prepară astfel: brânza de vaci bine scursă, se trece prin sită. Untul sau margarina se freacă spumă. Se adaugă treptat zahărul, ouăle puţin bătute, făina şi brânza.
Apoi se acoperă umplutura cu o foaie întinsă din restul de aluat şi se dă la cuptor.
Se coace la căldură mijlocie şi egală, cel puțin 1 oră.
Se poate umple şi cu mere.