Ingrediente:
- 350 g făină,
- 160 g zahăr,
- 2 ouă,
- 2 gălbenuşuri fierte tari,
- 3/4 pahar unt topit,
- 1/3 pahar vin alb,
- coajă rasă de lămâie,
- 1 praf de sare
Umplutura:
- 1 kg mere,
- 75 g zahăr,
- 30 g stafide,
- 1 ou
Gălbenuşurile fierte tari se fărimiţează cu mâna în făina proaspăt cernută.
Se freacă apoi cu făină untul topit, dar rece. Se adaugă pe rând două ouă întregi, frecând bine după fiecare, 1/3 pahar vin alb bun, zahărul, coaja rasă de lămâie şi un praf sare.
Se face din toate o cocă. Se pregătesc din timp merele curăţate, date pe răzătoarea cu găuri mari și puse la foc împreună cu zahărul.
Se amestecă până scade bine zeama lor, altfel umezesc aluatul care rămâne necopt.
Coca se taie în două părți egale. În tava unsă și prăfuită cu făină se întinde jumătate din cocă. Se aşează deasupra merele, stafidele şi zahărul, apoi cealaltă foaie. Se unge cu ou bătut.
Se coace la foc potrivit. Se taie cât este caldă.