pie, apples, fruit

Ingrediente:

Aluatul cu praf de copt din 400 g făină (vezi reţeta aici)

Umplutura:
  • 1 kg mere,
  • 80 g unt sau margarină,
  • 80 g zahăr,
  • 1 lingură rom,
  • coajă rasă de lămâie,
  • zahăr pudră.

Se curăţă merele şi se taie felioare subţiri. Se pun într-o crăticioară cu 60 g unt încălzit. Se scad pe foc puţin împreună cu zahărul. Se adaugă romul şi coaja de lămâie.

Dacă merele sunt foarte zemoase, se amestecă cu puţin griş.

O treime din aluat se opreşte. Din două treimi se întinde o foaie presărată cu făină. Se pune în tava unsă şi se unge cu untul rămas.

După ce merele s-au răcit, se acoperă cu ele foaia din tavă.

Coca oprită se întinde subțire. Se taie cu rotiţa dinţată în fâşii late de aproximativ 1,5 cm care se aşează deasupra merelor în lung şi în lat, împletite ca un grătar. Se ung cu ou bătut.

Se coace la foc tare cam 40 min.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *